Jégmászó-hétvége kezdőknek 2018 január

Helyszín: Igló, 
Národný park Slovenský raj
Štefánikovo námestie 9, 052 01
A túra időpontja: 2018. január 13-14


Szervező:  MOUNTEX ADVENTURE

Közkívánatra: JÉGMÁSZÁS!

Ha érdekel a jégmászás, gyere velünk a Szlovák Paradicsom befagyott vízeséseire!

Két nap épp elég arra, hogy belekóstolj a jégmászásba és megismerkedj az alapokkal...

Persze, ha máshol jobbak a körülmények (pl. Ausztria), akkor arra vesszük az irányt, hiszen a lényeg a jó jég!

Napközben jéggédermedt vízeséseket mászunk meg felső kötélbiztosítás mellett, este pedig vetítéssel, beszélgetve merülünk el a részletekben. :)
Részletes programismertetés

SZEPES EXPO (SPIŠ EXPO) - szepesi kiállítás és vásár Iglón

  1. július 13 – 15. között

 

Az  SVT  által szervezett kiállítás immár 51. évadja a városközpont közelében levő

Téli Stadion

területén kerül megrendezésre.

 

Az Iglón (Spišská Nová Ves) megrendezésre kerülő Szepesi Vásár a királyi kiváltságok alapján megrendezett évfordulós vásárok folytatásának tekinthető. Jelenleg már több mint ötven éves hagyományokra tekint vissza, és a maga nemében Szlovákia egyik legrégebbi rendezvényéről van szó.

A vásár július közepén, a főtéren és a mellette fekvő utcákon zajlik. Nagy számban vesznek részt rajta kereskedők, árusok és Szlovákia minden tájáról, sőt külföldről érkező látogatók. A vásáron Igló (Spišská Nová Ves) partnervárosainak elöljárói is részt vesznek.

A rendezvény részét képezi a zenével és mulatsággal teli gazdag kulturális és szórakoztató program, amely a csillagos ég alatt zajlik és a kora hajnali órákban ér véget. A négynapos akció nagy népszerűségnek örvend a vásár legkisebb résztvevői körében, akiknek a számtalan, minden elképzelhető fajta hintának és körhintának köszönhetően egyfajta szlovák Disneylandnak számít.

Ugyanebben az időben zajlik Iglón a híres Szepesi Kiállítás és Vásár, a Szepesi és Tátraalji régió legjelentősebb nagyvására, melyen főként az építészet, a bútoripar, a kertészet és a lakberendezés (lakástextil és lakás-kiegészítők) területéről kínálnak termékeket és szolgáltatásokat. A kiállítás és vásár részét képezi a Szepesi Autószalon is.